Jesteś tutaj
Główna > Co ja parzę? > Co ja parzę? – 10 marca 2017 roku

Co ja parzę? – 10 marca 2017 roku

Wstępniak

Kajam się za Co ja parzę?  z opóźnieniem. Mam bardzo nieherbaciany tydzień. Zatoki nie chcą mi odpuścić i nadal nie bardzo mam węch i smak. Przeszkadza to nie tylko z herbatami, ale także z gotowaniem. Bo gotuję głównie na węch. Aktualnie zanim coś poczuję to wsypię już pół opakowania bazylii i papryki do garnka. Miejmy nadzieję, że przeziębienie odpuści i zdrowie zawita. 

W tym tygodniu bogato w filmy różnego rodzaju. Coraz więcej herbaty na Youtubie. 

Herbacianie w Polsce

Aby Wasz czas był mocno herbaciany pamiętajcie o tych wydarzeniach:

Herbata koło Ciebie: Herbaciana Mapa Polski

Wirtualna herbaciarnia: Zaparzaj! z nami w sieci

Bezimienny Oolong Pana Shibamoto

Za opis oolonga Pana Shibamoto na Kolorach Herbaty tym razem wziął się Kuba. Z odrobiną refleksji na temat czasu wolnego:). 

Link: Kolory Herbaty

Czas parzenia, a dokładnie jego odmierzanie.

Zegarki co nieco w kontekście parzenia herbaty przy ich użyciu. Ale głównie hmm.. czasomierze;). 

Link: Kolory Herbaty

Darjeeling Himalaya

Opis jesiennego Darjeelinga z Czajowni.

Link: Ślubna Herbata

Herbata z szafranem z Kuwejtu

Herbata z szafranem zawsze bardzo mi smakowała, więc tę herbatę pewnie przygotuję sobie w weekend!

Link: Czajnikowy.pl sklep z herbatą

Herbata Goishicha i Kombucha z Japonii

Artykuł: Czajnikowy

Test herbaty sypanej z Auchan (Bastek liściasta)

Która herbata oczyszcza? Żeliwne czajniki do herbaty. Super grade?

Pola herbaty Kumily

Ya Bao

Jedna z ciekawszych herbat, moim zdaniem. Warto spróbować jeśli nie mieliście jeszcze okazji! 

Link: Powieki Bodhidharmy

Paczkowana Tie Guan yin degustacje obserwacje –

Dwa razy Żelazna Bogini Miłosierdzia, przeanalizowany smak, zapach, liście i… pakowanie!

Link: herbata blog

Przewodnik po herbatach cz. 3 – Tajwan

Potężne i wartościowe opisanie herbat w Tajwanie.

Link: mycupofgreentea

Herbata bancha

Herbata darjeeling avon grove

Cejlońska zielona herbata

Herbata Kenia Milima

Odmiany herbaty uprawiane w Chinach – ekspert Ahmad Tea London

Nieherbaciane wpisy

Poza blogosferą

Anna Brożyna on EmailAnna Brożyna on FacebookAnna Brożyna on GoogleAnna Brożyna on InstagramAnna Brożyna on Twitter
Anna Brożyna
Naczelna Piewczyni - Piewcy Teiny
Ania gromadzi wiedzę o czaju w swoim wolnym czasie w ramach projektu Piewcy Teiny. Prowadzi prelekcje i warsztaty herbaciane, zwykłe i wirtualne spotkania z herbatą, organizuje Poznański Festiwal Herbaty Zaparzaj! i wspiera inne inicjatywy branżowe. Mimo wielu lat na ścieżce herbaty zawsze stara się pamiętać o początkach, o osobach zaczynających swoją przygodę z tym napojem.

Zawodowo tworzy strony i aplikacje internetowe. Pasjonuje się fantastyką, a wszędzie jeździłaby rowerem.
Top