Jesteś tutaj
Główna > Co ja parzę? > Co ja parzę? – 14 kwietnia 2017 roku

Co ja parzę? – 14 kwietnia 2017 roku

Wstępniak

Smacznego jajka, mokrego dyngusa i bogatego w herbatki zająca!:)

Tym razem krótko, bo już parzę herbatki dla rodzinki, tym razem spędzającej święta u nas! 

Herbacianie w Polsce

Aby Wasz czas był mocno herbaciany pamiętajcie o tych wydarzeniach:

Herbata koło Ciebie: Herbaciana Mapa Polski

Wirtualna herbaciarnia: Zaparzaj! z nami w sieci

Nominacje do World Tea Awards 2017

Wystartowały tegoroczne nominacje do World Tea Awards! Chcecie docenić kogoś z naszego podwórka? Prowadzicie biznes herbaciany i znacie się na branży? Nominujcie! W czerwcu poznamy wygranych!

Link: Piewcy Teiny

Legendarna herbata zielona Anji Bai Cha

O specyficznej herbacie, Anji Bai Cha. Była to pierwsza porządna herbata klasyczna, bez dodatków, jaką w życiu piłam!

Link: Czajnikowy.pl sklep z herbatą

Kamairi Shincha 2017 - shizu inzatsu 131  釜炒り新茶  静-印雑131  researcher

Fotorelacja komentowana po angielsku z tegorocznych zbiorów Kamairi Shincha.

Link: herbata blog

Giddapahar First Flush Darjeeling EX-1/2017

A jak w tym roku smakują darjeelingi?

Link: Powieki Bodhidharmy

Yunnan z prowincji Junnan

Krótko o tym czym jest herbata yunnan, jak się ją parzy, jaka jest jej historia.

Link: Herbata nasza pasja

Dong Ding Oolong (Oolong ze Zmrożonego Szczytu)

Oolong, który uparcie mnie omija:). 

Link: Powieki Bodhidharmy

Różne odsłony herbaty cz. 35 – Keemun Mao Feng, czyli smaczna chińska czarna herbata

Jest taki moment w życiu herbaciarza, gdy ten zaczyna odkrywać różnorodność i bogactwo herbat czarnych. Tym razem o herbacie czarnej z Chin. Warto się zainteresować. 

Link: mycupofgreentea

Herbaty z gór Mending. 蒙頂山茶 imprezy herbaciane Bikkuri Chakai Obaku-Baisa ryu

Gdybyście chcieli zajrzeć do tego co herbacianie aktualnie dzieje się w Japonii to macie tu okienko by się dowiedzieć. 

Link: herbata blog

Mówisz – piękna skóra. Myślisz… biała herbata

O kosmetycznych właściwościach herbaty białej. 

Link: Herbaciara

Gdzie rodzi się smak herbaty?

Skąd pochodzi herbata?

Link: Herbata nasza pasja

Herbata z łodyg

O herbacie z łodyżek krzewu herbacianego - kukicha. 

Link: Herbata nasza pasja

Ile wiemy o zielonej herbacie cz.2

Krótko opisane najpopularniejsze herbaty zielone. Źródło książkowe, jak widać nie testowane, bo gyokuro parzą 3 minuty:). 

Link: Herbaciara

Plener ceramiczno-herbaciany z Czarnym Smokiem

Zapowiedź herbacianych plenerów ceramicznych z Anią Włodarczyk. 

Link: Morze Herbaty

Jak powstają odcinki Czajnikowy.pl?

Artykuł: Czajnikowy

Ahmad Tea - Skąd pochodzą nasze wyjątkowe herbaty?

Ahmad Tea - Jakie gatunki herbaty pochodzą z Chin?

Wprowadzenie herbaty wsi The Wazuka Kioto w polskim

Anna Brożyna on EmailAnna Brożyna on FacebookAnna Brożyna on GoogleAnna Brożyna on InstagramAnna Brożyna on Twitter
Anna Brożyna
Naczelna Piewczyni - Piewcy Teiny

Ania gromadzi wiedzę o czaju w swoim wolnym czasie w ramach projektu Piewcy Teiny. Prowadzi prelekcje i warsztaty herbaciane, zwykłe i wirtualne spotkania z herbatą, organizuje Poznański Festiwal Herbaty Zaparzaj! i wspiera inne inicjatywy branżowe. Mimo wielu lat na ścieżce herbaty zawsze stara się pamiętać o początkach, o osobach zaczynających swoją przygodę z tym napojem.


Zawodowo tworzy strony i aplikacje internetowe. Pasjonuje się fantastyką, a wszędzie jeździłaby rowerem.


Top

Kontynuując przeglądanie Piewców Teiny zgadzasz się na używanie ciasteczek. Bo kto nie lubi ciasteczek do herbaty? Więcej informacji

Ciasteczką są włączone by umożliwić Ci najlepsze doświadczenie podczas przeglądania strony. Jeśli nie zmienisz swoich ustawień lub klikniesz akceptację poniżej to zgadzasz się na ciasteczka.

Zamknij